fbpx

Actrice Alyssa Milano krijgt er op Twitter van langs na scheldtweet

Actrice Alyssa Milano was zo boos om de wijze waarop Centraal-Amerikaanse migranten werden verjaagd bij de Mexicaans-Amerikaanse grens, dat zij er een woedende tweet, gelardeerd met de nodige scheldwoorden tegenaan gooide. Twitter diende haar onmiddellijk van repliek: of zij wel wist wat zich – bijvoorbeeld in 2013, op dezelfde plek – onder president Obama had afgespeeld.

“Je hebt vrouwen en kinderen met traangas vergast, a**wipe! En dat op Thanksgiving-weekend, jij stuk str*nt, klootzak, motherf***ing, kwaadaardig persoon!” brieste Milano.

Het ging allemaal over de schermutselingen aan de grens. Grote groepen migranten probeerden door barrières te breken die waren opgetrokken om hen op afstand te houden.

Obama, Clinton en Bush

De Mexicaanse autoriteiten zeiden dat zij ten minste enkele van de betrokkenen zal deporteren omdat zij geprobeerd hebben de grens “illegaal” en “gewelddadig” over te steken.

Twitter wees haar op een incident uit 2013, toen een groep van zo’n 100 personen de grens illegaal probeerden over te steken. Toen zij met stenen en flessen begonnen te gooien naar Amerikaanse grenswachten, gebruikten die onder meer traangas om de meute terug te jagen naar Mexico.

Zij werd ook gewezen op de bommen die Obama, Clinton en Bush via de NAVO lieten neerkomen “op vrouwen en kinderen”.

BEKIJK OOK
Guyana’s pakken sportontwikkeling gezamenlijk aan met doorstart IGS

Een groot aantal reacties ging over Milano’s observatie dat de migranten juist op Thanksgiving zo hard waren aangepakt: Honduras, waar veel van de migranten vandaan komen, viert helemaal geen Thanksgiving, werd zij op gewezen.