fbpx

Activiteit first lady in Flamboyant Park gaat gewoon door. Burgers vinden dat regering eigen Covid-maatregelen vertrapt

GFC NIEUWS- De activiteit vandaag first lady Melissa Santokhi met seniorenburgers in het Flamboyant Park gaat gewoon door.
Kritische burgers uitten zich maandagmiddag hun misnoegen op social media over deze situatie, omdat de regering de eigen aangekondigde Covid-maatregelen vertrapt. Een foto van de versiering van de zaal wordt massaal gedeeld op social media.
Iemand reageert als volgt: “Wat voor verschil maakt het uit of er een bijeenkomst of dankdienst is in verband met kerst of jaarafsluiting. De meest kwetsbare groep wordt onnodig in gevaar gebracht. Het lijkt of de regering haar eigen vastgestelde regels omzeilt en probeert goed te praten. Hoe serieus is men met de handhaving van de covid-regels?”
De Communicatiedienst Suriname schrijft het volgende hierover:
“Ten aanzien van de activiteit in het voormalige “Flamboyant Park” wil het kabinet verduidelijken dat het in deze om een dankdienst gaat. Hierbij zal dus het protocol voor kerkdiensten/ religieuze bijeenkomsten, van toepassing zijn.
Één van de regels daarbij is het toegestane aantal personen per vierkante meter. Wij delen mede dat op basis van voornoemde protocollen rond de 500 personen aanwezig mogen zijn in deze locatie. Het aantal genodigden is bijzonder ver beneden dit aantal.
Wij garanderen de gemeenschap dat wij op basis van onze verantwoordelijkheid naar de totale gemeenschap, maar bovenal naar onze seniore burgers, alles in place zullen hebben voor een vlot en Covidvrij evenement.
Het kabinet heeft terdege overwogen dit event geen voorgang te laten vinden. Het zou echter niet ten dienste staan van onze waardige seniore burgers die al tijdens deze zware pandemie al veel verstoken zijn van gezelschap en vertier. Ook deze kwetsbare groep moet met plezier en op een veilige, menswaardige wijze invulling kunnen geven aan hun dagelijks leven. Laten wij onze senioren deze gelegenheid niet ontnemen en gezamenlijk de juiste informatie delen.
De, voor de senioren, langverwachte dankdienst zal voortgang vinden met bijzondere inachtneming van de protocollen.
Vermeldenswaard is dat op hetzelfde tijdstip een meeting gaande zal zijn op het Perscentrum. Deze meeting zal zijn tussen het kabinet van de President en relevante stakeholders binnen de entertainment sector.”

BEKIJK OOK
Oma waarschuwt voor gevolgen tropische cycloon in Suriname