fbpx

Activist Raoul Abdoelrahman mag volgens OM naar huis

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse activist, Raoul Abdoelrahman, mag vandaag volgens het Openbaar Ministerie (OM) naar huis.

Abdoelrahman werd op maandag 20 februari, 3 dagen na de uit de plunderingen in de binnenstad van Paramaribo, aangehouden terwijl bij bezig was met een live reportage op Facebook. Hij werd door zwaargewapende eenheden tegen de grond gewerkt, waarbij hij als een zware crimineel werd afgevoerd. De kennelijke bedoeling was om mijn cliënt, maar ook anderen kritische burgers vrees in te boezemen, zegt zijn raadsman Derrick Veira.

De advocaat heeft op 27 februari een in vrijheidstellingsverzoek op basis van artikel 54A ingediend. Voor de behandeling van het verzoek heeft het OM Abdoelrahman in vrijheid gesteld.

OOK INTERESSANT
President Santokhi voor medisch onderzoek naar Nederland

Veira haalt aan dat zijn cliënt een ondernemer is die vanwege de steeds slechter wordende economische situatie in Suriname diverse kritische opmerkingen heeft gemaakt, waarbij hij zijn mening, binnen de perken van de wet, naar voren heeft gebracht.

Volgens Veira wist het OM dat de zaak niet te verdedigden was. Abdoelrahman werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde, opruiing, opzettelijk brandstichting, vernieling en andere zaken. Hij was in het Huis van Bewaring te Santo Boma ingesloten.