fbpx

Action Learning als hulpmiddel voor krachtig beheer en leiderschap

Action Learning, is een hulpmiddel voor krachtig beheer en leiderschap met als doel een doorbraak strategie om een probleem op te lossen en om individuele leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen.

“Deze methode van aanpak zal de aard en waarde van Action Learning op het gebied van onderwijs inspireren, waarbij wij te maken hebben met verschillende uitdagingen en toepassingen”, aldus minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur recentelijk een toespraak gehouden bij de opening van de “ Action Learning Session”, in het gebouw van het Instituut voor de Opleiding van Leraren.

Ook kijkt hij uit, naar een mogelijkheid om deze kennis over te brengen aan een grotere groep van overheidsfunctionarissen.

Door middel van “Action Learning”, zal er beter kunnen worden omgegaan met problemen in het onderwijs. Er zijn reeds 26 participanten getraind in het AL-Programma. Deze nieuwe methode van aanpak creëert dynamische mogelijkheden voor individuen, teams, leiders, en organisaties.

“Door middel van communicatie, vragen stellen, discussie zullen wij komen tot een betere kijk op het probleem en deze beter kunnen oplossen. Hierbij is teambuilding van groot belang. Verschillende denkwijzen en opties van verschillende personen, maken dat wij een bredere kijk hebben op het probleem.

Wij moeten gericht vragen stellen, spreken over het onderwerp en niet erom heen. Collectief oplossen is veel makkelijker. Hierbij vervult de coach een belangrijke rol”, aldus Verieux Mourillon, gecertificeerd Action learning Coach.

Deze presentatie was bedoeld voor directie en staf van het MinOWC en de directie en docenten van het IOL. De trekker van dit project is Michael Watson, hoofdbeleidsadviseur op het MinOWC en CLP alumni(Caribbean Leadership Project).

Action learning is een project van de World Institute for Action learning. Verieux Mourillon, presentator is Human and Organisationel Development Consultant en is de Executive Director of the WIAL Caribbean.(GFC)

Naar meer berichten...