fbpx

Actieve Covid-gevallen opgelopen naar 30

GFC NIEUWS- Het aantal personen dat het afgelopen etmaal besmet raakte met het coronavirus is 6. Daarnaast mochten 3 personen die genezen zijn verklaard naar huis. De actieve gevallen zijn opgelopen naar 30.
De regering heeft besloten om de Covid-19-maatregelen aan te scherpen om te zorgen dat de veiligheid in Suriname stabiel blijft.
Handhaving van controles bij onder meer restaurants, bars en dergelijke zal strenger worden uitgevoerd. Met de buurlanden Guyana en Frans-Guyana zullen er wederom gesprekken worden uitgevoerd om de nog gesloten grenzen strenger te controleren.
Alhoewel de grenzen gesloten zijn, zijn er in het oosten frequent oversteekactiviteiten te merken. Inzake de open zuidgrens, zullen op de verschillende grensposten strengere controles worden gedaan.
Gezien er vorige week een cluster van besmettingen is geconstateerd onder Brazilianen, zal er op bepaalde focusgebieden de controle worden gelegd, zoals Tourtonne en Villa Brazil in het binnenland.
Eveneens zullen de binnengekomen reizigers worden gecontroleerd op alle quarantainevereisten, haalde minister Amar Ramadhin vandaag aan.

BEKIJK OOK
Lijk vermiste man aangespoeld nabij aanmeersteiger Vabi