fbpx

Acties tegen verkavelaars die percelen in brand steken

GFC NIEUWS- Enkele verkavelaars in Paramaribo-Noord zijn door het ministerie van Openbare Werken (OW) opgeroepen om zich aan te melden.
Dit is gebeurd naar aanleiding van de vele gras- en bosbanden in het gebied. Uit onderzoek blijkt dat verkavelaars bewust de percelen in brand steken.
Een delegatie van volksvertegenwoordigers en de brandweer heeft zich in het weekend georiënteerd in het gebied.
“Het blijkt dat perceel eigenaren en verkavelaars hun gronden in brand steken om deze zo goedkoop mogelijk te ontdoen van gras. Dit waait vaak over naar de bossen in de buurt. Men houdt hierbij geen rekening met het milieu en de last die men veroorzaakt,” zegt VHP-parlementariër Kishan Ramsukul, die ook deel uitmaakte van de delegatie.
Ter plaatse werden meteen maatregelen getroffen voor het oplossen van een actieve brand. Er werd een stoplijn gemaakt met graafmachines en ook een weg, zodat de brandweer dichterbij kon gaan om het vuur te blussen.
“Er zullen sancties volgen. Daarnaast moeten we ook een oplossing bedenken om deze onethische handelingen stop te zetten en te voorkomen dat men dit blijft doen,” meent Ramsukul.

BEKIJK OOK
Surinaamse samenleving overgeleverd aan grillen criminelen