fbpx
Acties bij Republic Bank; klanten kunnen normaal terecht voor bankzaken

De Republic Bank wenst het publiek ervan te verzekeren dat ondanks er acties worden gevoerd door een deel van haar personeel, de klanten voor hun bankzaken terecht kunnen bij al haar filialen alsook op het hoofdkantoor.

Ingaand op de kwestie zei de algemeen directeur van de Bank, Gloria Anthony, het volgende: “Klantenservice en tevredenheid van de medewerkers zijn altijd de hoogste prioriteit voor ons, net als onze inzet om te goeder trouw te onderhandelen met de Vakbonden. We zijn momenteel bezig met besprekingen met de Bond onder auspiciën van de Bemiddelingsraad en we hebben in dat kader een reeks vergaderingen gehad.

Volgens planning zouden beide partijen vanavond weer een bespreking met de Bemiddelingsraad hebben over deze kwestie. Het is dan ook jammer dat men is overgegaan is tot de acties van vandaag. De Bemiddelingsraad had reeds in den beginne van beide partijen verlangd dat geen van hen in de publiciteit zou treden en dat eventuele acties achterwege zouden worden gelaten, totdat er een oplossing in deze kwestie is gevonden.

Teneinde te voldoen aan het verzoek van de Bemiddelingsraad hebben wij deze kwestie niet eerder openbaar gemaakt. We blijven ons echter inzetten om te komen tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing, dit tegen de achtergrond van het huidig economisch klimaat, teneinde duurzame stabiliteit en het gezamenlijk belang van partijen te waarborgen.”

Op 22 juli 2016 hebben de Bank en de bond een overeenkomst getekend voor de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016. De kwestie die nu speelt, is dat de Bond eist dat de Bank de onderhandelingen heropent omwille van een nadere aanpassing van de salarissen en wel vanaf 1 oktober 2016. In deze moet worden opgemerkt dat een aantal van de andere banken met hun vakbonden van tevoren schriftelijk waren overeengekomen om in oktober 2016 de salarissen te herzien. De Republic Bank Suriname had echter niet een dergelijke overeenkomst met de Bond gesloten.

Anthony stelde vervolgens dat de bank het betreurt dat sommige klanten deze vrijdag misschien niet die dienstverlening die ze normaliter van ons verwachten, hebben gekregen en sprak haar erkentelijkheid uit voor hun geduld en begrip.

Ze was eveneens vol lof over de vele trouwe en toegewijde medewerkers die zijn komen werken en de klanten van dienst zijn geweest, daarmee hun verantwoordelijkheid voor hun werk en de oprechte zorg voor hun klanten tonend. Namens de Bank sprak zij haar vertrouwen uit dat onder auspiciën van de Bemiddelingsraad partijen op zo kort mogelijke termijn zullen komen tot een wederzijds aanvaardbare oplossing.(GFC)

Meer nieuws

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…