fbpx
Actie RBT Paramaribo opgeheven

Het gesprek dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie op instructie van president Desiré Bouterse heeft gehad met de Surinaamse Politiebond (SPB) is constructief verlopen.

Het bestuur van de SPB had naar aanleiding van de kwestie van de inverzekeringstelling van drie politieambtenaren van het Regio Bijstand Team (RBT) een schrijven gericht aan de president. Het RBT dat in actie was, heeft per direct haar werkzaamheden hervat.

Het ministerie van Justitie en Politie onderschrijft de democratische rechtstaat. Er is sprake van scheiding der machten en moet eenieder zich onderwerpen aan de wet.

Op grond hiervan moest de speciale eenheid per direct wederom aan te vangen met haar werkzaamheden om de bijdrage te leveren aan de handhaving van de interne veiligheid.

Het ministerie van Justitie en Politie zal te allen tijde alles in het werk stellen dat het vertrouwen in haar niet wordt geschaad, meldt het NII.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.