fbpx

ACT Suriname consulteert Trio-dorpen

De dorpen Kwamalasamutu, Tepu en Sipaliwini in Zuid Suriname zijn de afgelopen week bezocht door het Amazon Conservation Team (ACT) Suriname en vertegenwoordigers van de Commissariaten van de ressorten Curuni en Tapanahony. Het doel van de meetings was om met de gemeenschappen van gedachten te wisselen over de samenwerkingsverbanden.

De gemeenschappen zijn niet statisch. Lokaal vinden er veel ontwikkelingen plaats waarmee rekening gehouden dienen te worden. Tijdens de consultatieronde is besproken hoe de dorpen het best te benaderen en hoe de samenwerking te verbeteren en te verstevigen.

Belangrijk was het vaststellen van de beste vorm(en) voor een correcte en frequente informatie-uitwisseling. Aan de dorpsbesturen is beloofd dat ACT Suriname, in het kader van transparantie, ieder kwartaal zal vertellen wat de investeringen zijn in de afzonderlijke dorpen en wat de planning is voor de komende drie maanden. Op deze manier kunnen de dorpelingen een betere input geven aan de uitvoering van de gemeenschappelijke projecten.

BEKIJK OOK
Bouterse roept leden op tot kalmte en rust, valse massaoproep op social media

Tijdens de meetings kregen de gemeenschappen de ruimte om vragen te stellen en opmerkingen te maken. Het consulteren van de Wayana-dorpen in Zuid Suriname wordt nu voorbereid.