fbpx
Achterbuurman het brein achter woninginbraak

GFC NIEUWS- De 31-jarige Awinash B. en de 25-jarige Shaquille B. meer bekend als Dogla zijn in de vroege ochtend van 24 februari door de politie van Lelydorp aangehouden en wel kort na een inbraak bij de achterburen van Awinash.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat Awinash zijn vriend Shaquille heeft aangezet om in te breken bij zijn buren met het doel om een zware gouden halsketting van zijn buurvrouw te stelen.

Shaquille ging in op dat voorstel en is vermoedelijk met een andere crimineel de woning van de buren binnengedrongen, nadat zij een raam hadden geforceerd.

In de woning werd de heer des huizes aangevallen waarna zijn vrouw, die in een andere ruimte was, om hulp begon te roepen. De criminelen vluchtten toen de woning uit.

De politie werd ingeschakeld en een plaatselijk onderzoek leidde de politie naar de woning van de achterbuurman Awinash B.

Awinash werd flink aan de tand gevoeld en biechtte hij op dat hij Shaquille had aangezet om in te breken bij zijn buren. Op aanwijzing van Awinash werd Shaquille dezelfde dag opgespoord en aangehouden.

Hangende het onderzoek zijn Awinash en Shaquille opgesloten. Er wordt gewerkt aan de opsporing en aanhouding van een mogelijke derde verdachte.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.