Achterbuurman het brein achter woninginbraak

GFC NIEUWS- De 31-jarige Awinash B. en de 25-jarige Shaquille B. meer bekend als Dogla zijn in de vroege ochtend van 24 februari door de politie van Lelydorp aangehouden en wel kort na een inbraak bij de achterburen van Awinash.
Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat Awinash zijn vriend Shaquille heeft aangezet om in te breken bij zijn buren met het doel om een zware gouden halsketting van zijn buurvrouw te stelen.
Shaquille ging in op dat voorstel en is vermoedelijk met een andere crimineel de woning van de buren binnengedrongen, nadat zij een raam hadden geforceerd.
In de woning werd de heer des huizes aangevallen waarna zijn vrouw, die in een andere ruimte was, om hulp begon te roepen. De criminelen vluchtten toen de woning uit.
De politie werd ingeschakeld en een plaatselijk onderzoek leidde de politie naar de woning van de achterbuurman Awinash B.
Awinash werd flink aan de tand gevoeld en biechtte hij op dat hij Shaquille had aangezet om in te breken bij zijn buren. Op aanwijzing van Awinash werd Shaquille dezelfde dag opgespoord en aangehouden.
Hangende het onderzoek zijn Awinash en Shaquille opgesloten. Er wordt gewerkt aan de opsporing en aanhouding van een mogelijke derde verdachte.

Overige berichten