fbpx
Acht splinternieuwe ambulances overgedragen aan zorginstellingen

GFC NIEUWS- Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft acht nieuwe ambulances ter bruikleen gesteld aan diverse zorginstellingen.

Het gaat om het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), ‘s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis, de Medische Zending en het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG). Dit project is overgenomen van de vorige regering, waarbij er uit het Noodfonds voor de aanschaf van acht ambulances betaald was.

Deze ambulances werden via het bedrijf Rudisa Motors ingekocht. De overdracht vond plaats op 3 september in aanwezigheid van de vertegenwoordigers van de diverse zorginstellingen, en wel op het terrein van het ministerie van Volksgezondheid.

Het AZP en het RZW zijn elk voorzien van twee ambulances, terwijl de overige instellingen één voertuig gehad hebben. De verdeling en de selectie van de zorginstellingen die in aanmerking zijn gekomen voor een ambulance vond plaats door een team van deskundigen die gelet hebben op de volgende punten: de behoeften van de instellingen, de rol van de instellingen in de Covid-zorg en de actuele capaciteiten die de instellingen hebben. Hierdoor zijn niet alleen overheids-, maar ook particuliere ziekenhuizen van een ambulance voorzien. De ziekenwagens zijn goedgekeurd, verzekerd en daarnaast volledig voorzien van medisch apparatuur,

“De ambulances zullen gelijk ingezet worden, het moment ze van hier wegrijden,” zei RZW-directeur Jason van Genderen. Hij erkende dat het ministerie er hard aan werkt om de Covid-zorg in alle zorginstellingen te continueren. De directeur gaf bij de aanname van de sleutels van de voertuigen aan heel blij te zijn met de geste. Hij sprak de hoop uit dat het ministerie in de toekomst ook kan inspelen op de andere behoeften.

Minister Ramadhin stelde dat er ook vijf ambulanceboten zijn aangekocht door de vorige regering, waarvan drie reeds in Suriname aanwezig zijn. Er zal samen met deskundigen nagegaan worden op welke wijze zij ingezet zullen worden.

Het geheel werd ceremonieel afgesloten met het overhandigen van de sleutels aan de desbetreffende vertegenwoordiger van iedere zorginstelling.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…