Acht bedrijven krijgen overheidsinvestering bij 3e IFS ronde

GFC NIEUWS-Acht bedrijven zijn in de 3e ronde van het Innovation in Firms (IFS) pilot programma in aanmerking gekomen voor een overheidsinvestering, de zogeheten “matching grant.” Deze ondernemingen hebben met de ondersteuning van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) via het IFS-pilot programma vrijdag een contract daartoe getekend.

Het Ministerie ondersteunt bedrijven met het verhogen van hun productie, productiviteit en innovatie.

Vanuit het Innovation in Firms (IFS) programma worden dan lokale bedrijven in het bijzondere Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s) ondersteund en wordt de samenwerking in clusterverband bevorderd.

De toegevoegde waarde van clusters is, dat het netwerk en de samenwerking tussen bedrijven, kopers en verkopers wordt versterkt. Dit kan ertoe leiden dat de productie, productiviteit, het concurrentievermogen, innovatie en het martkaandeel van de lokale bedrijven wordt verhoogd.

Fase 3 van het IFS-pilot project is gestart in december 2019. Na de oproep voor het indienen van de voorstellen, waarbij er 23 project voorstellen zijn ingediend, is de screening gedaan door de relevante experts. Hieruit zijn er 17 bedrijven geselecteerd voor het ontwikkelen van hun development plan en deze te presenteren aan de pitch voor de IFS Advisory Committee.

Van de 17 bedrijven die gepitched hebben, zijn 8 gekozen om een “matching grant” te ontvangen.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...