fbpx
Achaibersing ontvangt wensenpakket douane

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning erkent dat er verbetering moet komen in de werkomstandigheden van de douane.

De minister heeft woensdag tijdens een kennismakingsbezoek aan de douane een wensenpakket van de douanebond ontvangen en zegt dat er nagegaan zal worden in welke mate en op welke wijze het korps tegemoet kan worden gekomen.

Achaibersing huldigt het principe dat iedereen zijn werk moet kunnen doen en dat daar de omstandigheden voor gecreëerd moeten worden. Hij noemt hierbij de werkplek, bezoldiging en attributen. “Het moet zodanig zijn dat mensen met plezier naar hun werk komen en het werk naar behoren doen”, zegt de bewindsman.

Echter benadrukt hij ook dat de regering momenteel niet in de omstandigheid zit dat zij alles kan faciliteren. Hij vraagt daarom redelijkheid en billijkheid van eenieder en ook dat iedereen een steentje bijdraagt en zodat het beter gaat. Achaibersing: “Als we het beter hebben, dan zijn veel meer dingen mogelijk.”

Op de vraag of er ook voor de douane een managementteam geïnstalleerd zal worden, zegt de bewindsman dat er gekeken wordt naar alle instituten waar het management versterkt kan worden. “Ook naar de douane kijken we wat we kunnen om het werk beter te doen en een stukje upgrading te brengen. Dus als het nodig is om die ondersteuning te brengen dan gaan we dat doen. Ik denk niet dat iemand daarop tegen kan zijn.”

De bewindsman is bereid het gesprek met het korps aan te gaan. “We gaan dan kijken waar de angels liggen en proberen die eruit te trekken.”

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…