fbpx
Accreditatie hbo-opleiding Bachelor in International Tourism & Leisure Management van Hogeschool ABC

In het kader van de wettelijke nationale accreditatieplicht in het hoger onderwijs heeft het bestuur van Hogeschool ABC de accreditatieaanvraag Toets Nieuwe Opleiding (TNO) voor de opleiding Bachelor in International Tourism & Leisure Management (BITLM) op 30 november 2018 ingediend bij het NOVA.

Op 19 maart vond de visitatie voor de BITLM-opleiding plaats onder leiding van een panel van het NOVA, waarbij de opleiding getoetst werd aan de hand van de onderwerpen en de standaarden uit het Toetsingskader. Vervolgens heeft het visitatiepanel op 1 mei een positief advies geformuleerd.

De accreditatieraad zal binnenkort een besluit moeten nemen over het door het visitatiepanel samengesteld adviesrapport.

De nieuwe Bachelor in International Tourism & Leisure Management (BITLM) opleiding is uniek voor Suriname en heeft drie afstudeerrichtingen, namelijk International Travel & Tourism Management (ITM), International Event and Leisure Management (ILM) en Tourism Policy and Planning (TPP). Het onderwijsprogramma is afgestemd op het Nationaal Strategisch Toerisme Plan van Suriname.

De opleiding richt zich op de strategische ontwikkeling van toerisme en de creatieve industrieën van ons land.

Na de BITLM-opleiding kan de student enkele van de onderstaande beroepen uitoefenen:
– Airline & Airport Manager
– Leisure & Hospitality Executive
– Project & Event Manager
– Tourist Product Manager
– Toerisme beleidsmaker
– Travel Consultant
– Travel Planner / Coördinator

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.