fbpx

Academische License to Kill:  ‘Ga je gang en vermoord die persoon’

 

Een vicekanselier van een Indiase universiteit in de staat Uttar Pradesh is ontslagen nadat hij zijn studenten een license to kill had gegeven; hij beweerde zelfs dat hij hen uit de brand zou helpen als zij iemand hadden vermoord.

“Als je een student van deze universiteit bent en ooit met iemand in gevecht raakt, kom dan nooit bij mij huilen. Sloop je vijand,” zei Raja Ram Yadav, vice-kanselier van de Purvanchal University, in een toespraak op zaterdag.

“Als het mogelijk is voor jou, ga je gang en vermoord die persoon. We regelen het later wel”, voegde hij eraan toe. waarop enkele mensen in het publiek “Waah” (bravo) begonnen te juichen.

BEKIJK OOK  Covid-19 stagneerde werk OKB

Op dezelfde dag dat Yadav zijn vergunning om te doden uitvaardigde, werd een politieagent dood gestenigd tijdens gewelddadige protesten in de stad Ghazipur, waar premier Narendra Modi een betoging toesprak.

Dit was de tweede politieagent die naar verluidt werd gedood in de turbulente staat Uttar Pradesh, die de afgelopen weken in de greep is van bendegeweld.

Foto: Facebook