fbpx
Academie voor acupunctuur in Suriname

Ruim 365 ziektes zijn te genezen met Acupunctuur zegt Psycholoog en Accupuncturist Ruben Kanhai.

Het ministerie van Volksgezondheid is daarom voornemens om samen met Kanhai een Academie voor Acupunctuur op te zetten in Suriname.

Acupunctuur is een aanvullende geneeswijze op de bestaande geneeswijzen en kan volgens Kanhai heel veel ziektes genezen met als gevolg dat er minder geld wordt uitgegeven aan de aanschaf van medicamenten.

Ook wil het ministerie ervoor zorg dragen dat er in samenwerking met Kanhai gekwalificeerde krachten op de markt zijn om deze geneeswijze geordend te praktiseren.

Kanhai wil verder met toestemming van de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, een nieuw genezingsmodel tegen Diabetes implementeren. Dit genezingsmodel welke hij in Srilanka heeft opgedaan houdt in een combinatie met acupunctuur en de ozontherapie, dat ervoor zorgt dat de wondjes genezen en er geen amputatie hoeft plaats te vinden. Dit is voor het ministerie nog meer reden dat de academie tot stand gebracht wordt.

De academie wordt een opleiding op HBO-niveau dat de studenten binnen 12 á 14 maanden laat afstuderen en waaraan er ook een praktisch gedeelte gekoppeld is.

Het basislesmateriaal voor de academie is geschreven door Kanhai zelf die in Nederland de HBO-opleiding tot Acupuncturist met goed gevolg heeft afgerond en ruim 25 jaar ervaring heeft in die branche.

Twee van de geschreven boeken heeft hij overhandigd aan minister Elias, waaronder: Ordening van de Alternatieve Geneeskunde in Suriname.

Kanhai geeft de verzekering de academie op dusdanig niveau te brengen, zodat het de volwaardige erkenning van de Surinaamse overheid kan genieten en haar ingang kan hebben in het Caribisch gebied.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…