fbpx

Academie in verzorging natuurlijk haar geopend

GFC NIEUWS- De Academie in de verzorging en behandeling van natuurlijk haar “Design Essentials Natural Hair Academy Suriname” (DENHAS) heeft op 14 oktober haar deuren officieel geopend.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft de opening verricht. Hij wees erop, dat dit enorm zal bijdragen aan de economie, het bevorderen van het verheffen van standaarden en dat het in ons groenbeleid past voor Toerisme.

De minister benadrukte verder in zijn toespraak dat het KMO Fonds kleine en middelgrote ondernemingen wil stimuleren en begeleiden in het proces om in aanmerking te komen voor een lening met een lage aflossingspercentage.

Vanwege de hoge percentages van de banken wordt het bijna onmogelijk een lening te nemen.

BEKIJK OOK
Klant neergestoken door taxichauffeur

Beryll Brug, de oprichter van DENHAS, is enorm blij met de opening van de opleiding. Zij geeft aan dat het een aantal jaren heeft geduurd om dit allemaal in elkaar te zetten.

“Als je aan zo een opleiding meedoet, wordt je een expert in styling, knippen en verzorging van o.a glad, golvend, krullend en kroeshaar in zijn natuurlijke staat.”

Vermeldenswaard is dat de cursisten tijdens de opleiding ook de vaardigheden meekrijgen om hun eigen onderneming te runnen. De focus van de opleiding is momenteel gelegd op het natuurlijk haar van zowel dames als heren.

De basisopleiding duurt 8 maanden, inclusief een stage periode van 2 maanden.