fbpx
Facebook Pagelike Widget

AC/Abop vandaag op tijd in Paramaribo, maar had niet alle stukken bij zich

De Alternatieve Combinatie(AC)/ Abop was vandaag de eerste politieke combinatie die haar stukken voor kandidaten op het niveau van RR-, DR,- en DNA-niveau moest indienen bij het hoofdstembureau in Paramaribo.

In tegenstelling tot 5 jaar terug was Abop/AC van Ronnie Brunswijk vandaag ruimschoots op tijd aanwezig voor het indienen van de stukken. Echter bleek bij de controle dat zij niet alle stukken bij zich hadden.

De combinatie heeft slechts een hard copie van de kandidatenlijsten ingediend. Zij hebben voor 15.00 uur vandaag de tijd om ook een digitale versie in te dienen.

De Abop, PDO en de KTPI nemen gezamenlijk deel aan de verkiezingen van 25 mei 2015. De Abop kon 5 jaar terug niet deelnemen in de districten Paramaribo, Wanica en Para, omdat de vertegenwoordigers laat waren met de indiening van de lijsten.

In 2010 stond Amafo op nummer 2 en was ex-voorzitter Caprino Alendy de lijsttrekker in Paramaribo. Amafo is nu lijsttrekker in Paramaribo.

Robby Dragma, secretaris van de KTPI, zegt dat er nog een soft copy ingediend moet worden. Het gaat om de soft copy van de stukken van de kandidaten en foto’s. “ De soft copy hebben wij, maar we hebben gisteren een mail gehad van het CHS dat het niet ingesloten hoeft te zijn bij de stukken van het hoofdstembureau”, deelt hij mee.

De voorzitter van het hoofdstembureau in Paramaribo, Jerry Miranda, zegt dat zijn autoriteit apart staat van het CHS; dus moet de soft copy ook ingesloten zijn bij de stukken. AC heeft tot en met 15:00 uur vanmiddag de gelegenheid om die in te leveren.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.