fbpx

Absurd hoge prijzen aardappelen, uien en knoflook door schaarste

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanwege een schaarste aan aardappelen, uien en knoflook hanteren handelaren in Suriname op dit moment absurd hoge prijzen.

In sommige winkels wordt een kilogram aardappel voor SRD 65 verkocht, terwijl een kilogram uien zelfs SRD 75 kost. “De vraag naar deze producten is internationaal gestegen, waardoor de importeurs niet veel hebben kunnen importeren”, zegt Arun Hindori, voorzitter van het Platform Levensmiddelen Importeurs in Suriname (PLIS).

Hindori zegt dat de prijzen van de drie levensmiddelen met 15 tot 20 procent zijn gestegen vanwege de grote vraag. Hij meent dat de oogst van aardappelen en uien niet zo best is geweest in het buitenland, waardoor er momenteel een schaarste heerst.

BEKIJK OOK
Politiebericht over doodgereden bejaarde fietser

“De handelaren willen niet met goederen, die onderhevig zijn aan bederf, opgescheept zitten.” De importeurs hebben alleen de hoeveelheid laten importeren waarvan zij zeker zijn dat die verkocht zullen worden.

Ook bij het importeren van knoflook uit China hebben de importeurs ongeveer met hetzelfde probleem te maken gekregen. “China wordt momenteel geteisterd door Covid-19, waardoor de productie is gedaald. Hierdoor is er nu geen genoeg knoflook op de markt.”

Hindori zegt dat deze schaarste aan aardappelen, uien en knoflook zeker tot midden februari kan gaan duren.