fbpx

ABP Biza bezorgd over overtollig personeel

GFC NIEUWS- De bond van personeel bij het ministerie van Binnenlandse Zaken maakt zich zorgen over het groot aantal ambtenaren op de BVB-kantoren in stad en binnenland.
Volgens bondssecretaris Ferrick Terlaan moet er rekening gehouden worden met de Covid-19-maatregelen en zouden er minder mensen op de werkplek moeten zijn om de juiste afstand in acht te kunnen houden.
Terlaan Geeft toe dat de overvolle bureau’s voor burgerzaken het gevolg zijn van overtollig personeel dat richting verkiezingen in dienst is genomen. Toch zal volgens de bondssecretaris de overheid een mogelijkheid moeten zoeken om deze mensen, al is het bij de particuliere sector of op andere plekken in te zetten.
De secretaris was samen met de voorzitter, Alicia Grant in Nickerie voor kennismaking en oriëntatie. De Algemene bond van personeel in dienst bij binnenlandse zaken is in juli 2020 opgericht.
Volgens minister Bronto Somohardjo van binnenlandse zaken zijn er alleen op zijn ministerie 5000 mensen de afgelopen tijd in dienst genomen.

BEKIJK OOK
Santokhi staat stil bij belang investeren in onderwijs