fbpx

ABOP wil goed betaalde banen voor moeders

De ABOP staat voor een leefbaar Suriname, waarin alle moeders zich een volwaardige vrouw en moeder voelen, omdat er voldoende goede ontplooiingskansen aanwezig zijn.

Een gelukkige moeder reflecteert op de kinderen, hetgeen bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger gemeenschap. De ABOP wil kansen voor moeders, door goed betaalde banen in de particuliere sector te creëren en zo de middenklasse te groeien. In dit kader heeft de vrouwenarm van deze partij; pakketten van levensmiddelen aan enkele behoeftige moeders verstrekt.

Dezepakketten zijn zaterdag en zondag naar moeders die het nodig hebben gebracht. Vrouwen uit de Vrouwenraad hebben spullen bij elkaar gezet, inzamelingen gedaan en naar sponsoren gezocht. Zo hoopt de ABOP-vrouwenraad ook een bijdrage te leveren aan een beter Moedersdag. Vooral voor moeders, omdat zij vaak degene zijn die in deze moeilijke periode de eerste financiële, maatschappelijke en sociale klappen krijgen.

BEKIJK OOK
Jeugd Tibiti voelt zich in de steek gelaten, 1 voor 12 doneert schooltassen

Over de hele wereld en ook in Suriname wordt er rond 12 mei, de geboorte dag van de grondlegger van moderne verpleging; Florence Nightingale, bijzondere aandacht aan de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden binnen de gezondheidszorg besteedt. Ook de ABOP-Vrouwenraad heeft deze dag niet voorbij laten gaan. Daarom heeft dit orgaan op 11 mei jongsleden bezoeken aan ziekenhuis instellingen gebracht en de verpleegkundigen in de bloemen gezet. Dit omdat Surinaamse verpleegkundigen met enorme toewijding, vakkennis en fysiek uithoudingsvermogen hun werk verrichten.

Geef de moeder maximale aandacht, liefde en zorg vandaag.

De ABOP wenst elk Surinamer een hele gezegende dag toe.