fbpx
ABOP-voorzitter Brunswijk roept partijleden op niet op straat te gaan

GFC NIEUWS- ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft in een televisietoespraak partijleden opgeroepen om maandag niet op straat te gaan om te protesteren.

Eerder werd melding gemaakt dat de vicepresident van de Republiek Suriname een toespraak zou houden op de televisie. Echter bleek bij aanvang van de toespraak dat het ging om een boodschap van de ABOP-leider aan zijn achterban.

Brunswijk vond het nodig om vooral zijn achterban toe te spreken, vanwege de onrust die ontstond na de recente benoemingen en handhaving van NDP-exponenten op belangrijke posities.

De ABOP-leider vindt dat de zaak onnodig wordt opgeblazen en legt uit dat het niet eenvoudig is om vooral directeuren te vervangen. Gekeken moet worden naar de wurgcontracten en moet binnen wet en recht worden gehandeld.

Het is ook niet waar dat districtscommissaris (dc) is gehandhaafd. Overigens kan in dit stadium nog niet daarover worden gesproken, omdat alle dc’s nog op hun post zijn.

De kandidaat dc’s die vrijdag door president Chandrikapersad Santokhi zijn beëdigd, moeten eerst worden getraind en krijgen daarna hun standplaats toegewezen. Hun installatie moet dus nog plaatsvinden. Mocht blijken dat na de installatie van de nieuwe dc’s, dc Nerkust aanblijft, zou men in opstand kunnen komen.

Ten aanzien van Andy Rusland, die wederom de Raad van Commissarissen bij de Energie Bedrijven Suriname leidt, zegt Brunswijk dat na afstemming met president Santokhi is besloten om Rusland voorlopig te behouden om enkele lopende projecten af te ronden. Daarna zal hij bedanken. Rusland zou moeten aanzitten tot 2021 als voorzitter van de RvC.

Brunswijk benadrukt dat met eenieder die bereid is, samengewerkt zal worden. De ABOP-leider zegt de ontevredenheid bij de achterban te begrijpen, maar benadrukt dat de regering zaken aan het evalueren is.

Brunswijk waarschuwt de samenleving, maar met name de ABOP-leden om zich niet te laten ophitsen door anderen. Hij waarschuwt bestuurslid Joel ‘Bordo” Martinus om zich niet meer uit te geven als ondervoorzitter van de ABOP. Bordo is volgens hem geen ondervoorzitter van de ABOP, maar slechts een bestuurslid. Wat Bordo nu doet, is de partij alleen maar schande geven.

Volgens de ABOP-leider moeten de leden duidelijk maken als zij hem niet meer als voorzitter van de partij willen. “Als jullie mij niet meer willen als voorzitter, laat mij dat weten. Als jullie Bordo willen, laat mij het duidelijk weten. Maar ik weet dat ik de partij grote hoogten heb laten bereiken. Als wij willen dat de ABOP in 2025 het presidentschap invult, zal de partij verder moeten groeien. Wij zullen met eenieder moeten samenwerken,” aldus Brunswijk.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.