ABOP stelt zich nationaal op ondanks onvrede over wijze overname Afobaka stuwdam

GFC NIEUWS- ABOP is blij met de overname van de Afobakastuwdam, maar ontevreden met de wijze waarop dit is gebeurd.
De dam moest allang in Surinaamse handen zijn, maar onder betere voorwaarden, zegt de partij in een persbericht.
Energie is de basis voor ontwikkeling, daarom kijken wij nu uit naar de wijze waarop de regering de sociaal zwakkeren, de middenklasse en de ondernemers in onze samenleving met deze overname tegemoet zal komen.
“In het parlement heerst er een daadwerkelijke dictatuur van de meerderheid. De ABOP-parlementariërs worden niet in de gelegenheid gesteld om zich te uitten. De coalitie parlementariërs voeren slechts uit wat hun politieke bazen opdragen.”
“De regering is er van verzekerd dat alles wat zij naar het parlement toe stuurt, goedgekeurd wordt, waardoor er geen sprake meer is van een scheiding der machten. In een echte democratie, heeft elke parlementariër een mening, het parlement een controlerende functie over de regering en wordt de regering kritisch gevolgd.”
“Dat de regering dit soort informatiebijeenkomsten buiten ons parlement om organiseert, geeft des te meer aan hoe zwak ons parlement is. Ons huidig parlement zal de geschiedenis ingaan als een van de zwakste en minst kritische die ons land gekend heeft.”
“Desondanks stelt de ABOP zich nationaal op, en ondersteunen we elk initiatief dat positief voor Suriname kan uitpakken. Wij hopen dat dit project slaagt, en niet eindigt zoals de cassave – en huizenfabriek, de voedselschuur en de fly-overs. Wij hopen dat de regering een gedegen plan klaar heeft liggen, om de schulden af te lossen en het optimale voor het volk uit de overname van het Afobakastuwdam te halen,” aldus de ABOP.

Overige berichten