fbpx

ABOP roept op tot geloof en vertrouwen

Eid Ul Adha of het offerfeest, herdenkt dat de profeet Abraham(Ibrahim) gevraagd werd om zijn zoon Ismaël aan Allah te offeren.

Voordat de profeet Abraham zijn zoon met een mes kon opofferen, werd hij door een Engel tegengehouden. In plaats van Zijn zoon, mocht hij een ram offeren. Die werd daarna in drie delen verdeeld; een deel voor hunzelf, een deel voor hun vrienden en familieleden en een ander deel voor de behoeftigen.

Niet alleen de Vader, maar ook de zoon Ismaël, hebben zich toen gewillig onderworpen aan Gods gebod, om in vertrouwen, het meest waardevolle te offeren. Voor de profeet Abraham was dit zijn geliefde zoon, en voor de zoon was het zijn eigen leven. Vanwege het geloof en vertrouwen in Allah werd de profeet Abraham met lang leven gezegend en worden zijn daden jaarlijks eervol herinnerd. Laten wij het voorbeeld van de profeet Abraham ter hart nemen, elkaar respecteren, liefhebben, maar vooral geloven in hetgeen Allah voor ons gepland heeft en van ons verwacht.

BEKIJK OOK
Nieuwe politieke partij ‘VijfNegenZeven Netwerken’ kiest voor nieuwe aanpak

Daarom gelooft de ABOP dat wij nog steeds samen in staat zijn, een rijk en welvarende samenleving te bouwen. Een samenleving met exceptionele gezondheidszorg en educatie mogelijkheden, waar wij duurzaam en welvarend kunnen leven en optimale mogelijkheden tot ontplooiing hebben. Ons geloof in de kracht van het Surinaamse volk, geeft ons het vertrouwen dat Suriname een geweldig land kan worden. Een eerlijke natie die kennis gedreven is, voldoende kwalitatieve woonruimtes heeft en waar gelijkwaardigheid, recht, waarheid en democratie de boventoon voeren.

Wees standvastig in uw geloof. Namens de gehele partij ABOP, wensen wij u een gezegend Eid-ul–Adha.