fbpx

ABOP-kandidaat Miguella Huur gedenkt moeders

GFC NIEUWS- DNA-kandidaat Miguella Huur van de ABOP in Wanica heeft de vrouwen die op Moederdag moeder zijn geworden en de verpleegsters van het Diakonessen Ziekenhuis in het bloemetje gezet.
Volgens Huur spelen de verpleegsters een belangrijke rol, want zij zijn degene die vrouwen helpen om mama’s te worden. Vrouwen zijn meer dan wat wij denken, vandaar dat ” de duurzame versterking van de vrouw op elk gebied” ook één van mijn speerpunten is.
“Er moet sprake zijn van Gendergelijkheid”, zegt Huur. Genderongelijkheid vormt de basis van discriminatie, die resulteert naar negatieve gevolgen.
Verder ontneemt Genderongelijkheid meisjes en vrouwen een stem in beslissingen die heel belangrijk voor hen zijn, in zowel het gezin als in de samenleving. Suriname moet een land zijn die de rechten en de waardigheid van een ieder respecteert. “Gendergelijkheid moet niet alleen vastgelegd worden op papier, maar het moet ook blijken in de praktijk”, zegt Huur.
Huur is DNA-kandidaat nummer 7 op de combinatielijst van ABOP/Pertjajah Luhur in Wanica.
Huur heeft als speerpunten: het bevorderen van een evenwichtige ontwikkeling van alle jongeren en toegankelijkheid voor hen tot sportaccommodaties. Beroepsgericht onderwijs, gelijke kansen, ook voor mensen met een beperking, met speciale aandacht voor de ouders van kinderen met een beperking. Toegang tot huisvesting voor eenieder.

BEKIJK OOK
Sluizen en pompgemalen centraal in Japanse ondersteuning tegen wateroverlast