ABOP-jongeren motiveren 6e klassers O.S. Hockey en Mastklimmenschool

GFC NIEUWS- Onderwijs is een participatief proces en is een van de belangrijkste instrumenten voor sociaaleconomische ontwikkeling van ons land.

Onderwijs is noodzakelijk voor de verdere ontwikkeling van alle sectoren binnen onze maatschappij.

Vorige week hebben de jongeren van ABOP een motivatiesessie gehouden voor leerlingen van de 6e van O.S. Hockey 1 en de O.S. Mastklimmenschool. Deze sessie werd gehouden om de leerlingen voor de aankomende GLO-toets klaar te maken.

Het is de ABOP-jongeren opgevallen dat sommige leerlingen minder gemotiveerd zijn. Dit manifesteert zich door een tekort aan interesse in de vakken, onafgemaakt huiswerk en herrieschoppen in de klas. Na de leerlingen gesproken te hebben, bleek dat deze vaak niet weten hoe zij om hulp moeten vragen als zij de leerstof niet begrijpen.

Sommige leerlingen zeggen ook, dat zij basis leertechnieken zoals herhalen, nalezen en goed aantekeningen maken niet beheersen.

Ondanks het harde werk van de Surinaamse leerkrachten, komt het nogal voor dat deze leerlingen aan hun lage cijfers geïdentificeerd worden. Dan is het vaak al te laat, zegt Stefanus Ligorie, voorzitter van het jongerenbestuur van ABOP.

Hij vindt dat leerlingen van tijd tot tijd gemotiveerd moeten worden, dit kan door attentie te tonen, met de leerlingen in gesprek te gaan en dit contact te onderhouden. Dit kan resulteren in het voorkomen van drop-outs.

Overige berichten