fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

ABOP hekelt houding regering na incident op Marowijnerivier

De fractie van de ABOP in De Nationale Assemblee (DNA) kan zich niet terugvinden in de verklaring van de Franse ambassadeur dat er geen soevereine rechten zijn geschonden bij het optreden van een gezamenlijke patrouille ruim twee weken terug op de Marowijnerivier. Toen zijn er bezittingen van een goudondernemer in brand gestoken. Het was de ABOP-fractie die deze zaak aankaartte in DNA.

De Franse ambassadeur zegt dat het deel waar de ondernemer bezig was behoort tot Frans –Guyana en zijn er geen wetten vertrapt. Over dat gebied bestaat er geen twist, zegt hij.

OOK INTERESSANT
Activiste Asawini wordt vandaag het land uitgezet

ABOP-topper Marinus Bee wijst er echter op dat kort na het incident Surinaamse autoriteiten, waaronder de minister van Regionale Edgar Dikan en de waarnemend districtscommissaris Margaretha Malonti aangeven dat het incident zich heeft voltrokken op Surinaams grondgebied. Het is volgens Bee duidelijk dat het om een betwist gebied gaat.

De volksvertegenwoordiger hekelt het daarom dat de Surinaamse regering nog niet is uitgekomen met een verklaring, ondanks door de regering is aangegeven dat deze zaak in onderzoek is.