fbpx

ABOP gelooft in de kracht van de natie

Eid al-Adha is het heiligste festival van de islam die jaarlijks over de hele wereld wordt gevierd en is een officiële vrije dag in vele landen, zo ook in onze Republiek.

Eid al-Adha in het Arabisch betekent “festival van het offer” en voor moslims herdenkt het de dag waarop profeet Abraham van plan was zijn zoon te offeren, maar door God de opdracht werd gegeven om eerder een dier te aanbieden.

De ABOP zal deze dag altijd associëren met een speciale gelegenheid, omdat het een mogelijkheid biedt voor moslims over de hele wereld om te bidden voor vrede, tolerantie en Allah’s zegeningen, ongeacht kleur, religie en geloof en voor de ontwikkeling van onze natie.

Terwijl ABOP onze moslimbroeders en zusters bij deze gelegenheid feliciteert, wenst de ABOP hen te prijzen en loven voor hun onbaatzuchtigheid en inzet voor eenheid en vreedzaam samenleven onder alle gelovigen in het land. Wij mogen met trots zeggen dat wij een van de weinige landen in de wereld zijn waar een moskee vlak en vredig naast een synagoge staat.

Wij zien het feest als een belangrijke kans om het publiek te inspireren om hard te werken aan de consolidatie van de winst die onze Republiek heeft gemaakt in termen van vrede en politieke stabiliteit.

Deze dag spoort ons aan om de nederigheid en onderdanigheid van Ibrahim te erkennen en deze waarden te volgen om ons te helpen werken aan een welvarende samenleving en een sterke economie op te bouwen.

Wij van de ABOP willen met alle Surinaamse moslims pleiten om te blijven bidden voor het succes van ons land en wij vragen alle Surinamers die geen moslim zijn om deze dag niet zomaar voorbij te laten gaan. Wij moeten allemaal stilstaan bij het onbaatzuchtige offer van Ibrahim dat leidde tot de jaarlijkse viering van Eid-ul-Adha.

Laat de offeranden van vandaag, het delen, het cadeau geven en de gebeden en het broederlijk gedrag elke dag van het jaar en ongeacht geloof of etniciteit ons leidend principe zijn en blijven.

De ABOP gelooft in de kracht van onze natie, wij wensen eenieder een gezegende en een vredevolle dag.(GFC)

Overige berichten