ABOP feliciteert Suriname met olievondst

GFC NIEUWS- De ABOP feliciteert Suriname met de olievondst en roept op om de opbrengsten daaruit duurzaam te investeren.
Dit kan bijvoorbeeld via een Suriname Olie Welvaartfonds, dat jaarlijks aan alle Surinaamse burgers uitbetaald en voor ondernemers een pilaar wordt.
“De partij is voorstander van ondernemerschap, en wij geloven in de kracht van Surinamers. Het volk moet zelf bepalen wat zij met hun eigen geld doen.”
Apache Corporation en Total SA hebben voor de Surinaamse kust in diepzee een significante oliereserve aangetroffen. De bedrijven melden dat het om de Maka Central-1 boorput in block 58 gaat.
Volgens de Apache corporation is er ongeveer 86.3 miljoen jaren geleden (late krijt periode) voor onze kust (in diepzee) tijdens de Santonian en Campianan periode een goede stratigrafische trap afgezet.
Een stratigrafische trap wordt veroorzaakt door een verschil in gesteente waardoor de koolwaterstoffen niet kunnen ontsnappen; bijvoorbeeld een schalie(gesteente), die over een olie-houdende zandsteen is afgezet.
Dankzij deze stratisgrafische trap en de inzet van vele Surinaamse broeders en zusters mogen wij vooruitkijken op de hieruit voortvloeiende opbrengsten.
“Voor de Surinaamse olie-industrie is deze ontdekking een historische mijlpaal. Het gaat om vermoedelijk lichte olie met een api tussen de 35 en 45 graden. Dit betekent dat het om hoogwaardige olie gaat. Na deze ontdekking verwachten wij dat er meerdere prospects zullen volgen totdat deze “play” volledig geëxploreerd is,” aldus de ABOP.

Overige berichten