fbpx

ABOP: er is altijd licht in de tunnel

GFC NIEUWS- Divali geeft ons hoop dat Suriname nog steeds een veilig en welvarend land kan worden.

Een land waar alle ingezetenen toegang tot deugdelijk onderwijs, uitstekende gezondheidszorg en goed betaalde banen in de particuliere sector hebben.

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP) ziet Suriname in de toekomst, als het meest digitale land in de regio, met een relatief laag corruptie index, waar elke Surinamer een eerlijke kans krijgt om zijn of haar droom te verwezenlijken.

Divali wordt elk jaar uitbundig door de hele bevolking, ongeacht religie of etniciteit, gevierd. Deze viering van het lichtjesfeest geeft de harmonie in onze multi-etnische en multiculturele samenleving aan. Het getuigt van een tolerante houding, maar vooral van het respect dat verschillende Surinamers voor elkaar hebben.

Divali is een feest van vrede, hoop, bevrijding en liefde, die wij symboliseren door lichtpunten in het donker aan te maken. Het leert ons om positief te blijven, omdat het goede altijd van het kwade wint.

BEKIJK OOK
Toppunt van brutaliteit: secretaris PLO 'verbiedt' journalist om te lachen

Deze gedachtegang is beïnvloed door de Godin Lakshmi die jaarlijks tijdens dit feest wordt vereerd en voor geluk, rijkdom, moed, vruchtbaarheid en liefde staat.

Voor de ABOP is Divali een belangrijk moment om aan zelfreflectie te doen. Vooral de persoonlijke geestelijke ontwikkeling is belangrijk, omdat wij onvoldoende stilstaan bij de positieve zaken in ons leven.

No las bribi, er is altijd licht aan het einde van de tunnel, nacht eindigt en wordt verjaagd door de dag. Maar ook aan onwaarheid en leugens komt een eind, executie kan maar zolang uitgesteld worden, omdat God hier is, kijkt en ziet, hoort en luistert.

De ABOP wenst de hele Surinaamse samenleving een bezinningsvolle Divali.