ABOP-Brokopondo teleurgesteld over ontslag Pokie, ze is aan een kant gezet als een crimineel

GFC NIEUWSREDACTIE- De afdeling Brokopondo van de politieke partij ABOP is teleurgesteld over het vertrek van Diana Pokie als minister van Grondbeleid en Bosbeheer.

Volgens Abi Pansa van deze afdeling, heeft Pokie eenheid in de politiek gebracht tussen de Saramaccaners en Aucaners. Zij heeft ook enorm hard gewerkt om zetels voor ABOP binnen te halen.

“Tot nu toe weten we niet wat mis is gegaan. De partijleiding heeft nog niets gezegd. We zitten gewoon te wachten. Dit is echt een les voor ons. Wij van Brokopondo moeten ervoor zeggen dat wij bijeenkomen en samenbundelen om in de coalitie vertegenwoordigd te zijn”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Gevaarlijke klim voor leerlingen afgelegen dorp om online lessen te volgen

“Dit kunnen wij niet accepteren. Diana is de grootste trekker van de Saramaccaners binnen de partij. Er is geen ruzie tussen Saramaccaners en Aucaners, maar dit kunnen wij niet accepteren. Wij Saramaccaners willen ook vertegenwoordigd zijn”.

“Diana Pokie heeft hard gewerkt en keihard oppositie gevoerd tijdens Bouterse 2. Nu zet je haar gewoon aan een kant en wordt ze als een crimineel behandeld”.

“Ik daag de ABOP uit om uit te komen met een verklaring. Laat men zeggen wat Diana heeft misdaan. Dat kunnen ze niet, omdat ze niets verkeerd heeft gedaan,” zegt een teleurgestelde Pansa.

Hij vervolgt: “ze hebben ons gewoon getoond dat ze onbetrouwbaar zijn. Wij hebben geen vertrouwen meer in deze mensen.”

Door Pokie heeft de ABOP de laatste twee verkiezingen een zetel behaald in Brokopondo.

Over de opvolger van Pokie wordt zondag in een speciale vergadering van de ABOP overleg gepleegd.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten