fbpx

ABOP blijft in de regeercoalitie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) in Suriname onder leiding van Ronnie Brunswijk, die ook vicepresident is van het land, zal in de huidige regeercoalitie blijven.

Dit zei Brunswijk woensdagavond op een structurenvergadering.

De Nationale Partij Suriname (NPS) onder voorzitterschap van Gregory Rusland heeft woensdag de samenwerking in coalitieverband beëindigd. De huidige samenwerking bestaat uit de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) onder leiding van Chandrikapersad Santokhi tevens president van het land, ABOP en Pertjjah Luhur (PL).

Brunswijk onderkent dat de maatregelen die genomen worden door de regering heel zwaar zijn voor het volk. Hierover zal er opnieuw gesproken worden met de president. Hij wees er verder op dat de beginsituatie van de regering heel moeilijk was. Er is een land overgenomen met torenhoge schulden. Zelfs salarissen van ambtenaren konden met moeite worden uitbetaald.

OOK INTERESSANT
Strategic Recruitment Suriname deelt inzichten over de huidige trends in de Surinaamse jobmarkt

Nu uit de regering stappen is volgens hem geen optie, omdat er op korte termijn ook geen verkiezingen gehouden kunnen worden. Het kiesstelsel moet eerst worden gewijzigd.