fbpx

Abnormale haargroei in mond vrouw

GFC NIEUWS- Een verbijsterde arts schreef: “Er is geen duidelijke verklaring voor dit abnormaal verschijnsel.”

Het is meer dan een decennium geleden dat er haar in de mond van een vrouw groeide en het houdt experts nog steeds bezig.

De toen radeloze 19-jarige Italiaanse jonge vrouw bezocht de universiteit van Campania Luigi Vanvitelli op zoek naar antwoorden. Haar diagnose was tandvleeshirsutisme – een uiterst zeldzame aandoening.

Hun bevindingen, gepubliceerd in het tijdschrift Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology, and Oral Radiology , beschrijven de vreemde en terugkerende symptomen van de vrouw. Ze zocht voor het eerst hulp tegen de aandoening in 2009 toen wimperachtige haren bleven groeien uit haar tandvlees achter haar bovenste voortanden, schrijft All Thats Interesting.

Volgens de artsen is dit het gevolg van een onbalans in het geslachtshormoon en overmatige haargroei. Ze kreeg anticonceptiepillen om haar hormoonspiegels te reguleren en onderging een kaakoperatie om de haren van het tandvlees te verwijderen.

BEKIJK OOK
Doodgestoken man op goudveld had ook barstwond aan rechterslaap

Dit leek in eerste instantie te hebben gewerkt, maar in 2015 kreeg ze er weer last van en groeide er niet alleen haar in haar mond, maar ook over haar kin en nek.

De vrouw kreeg weer anticonceptiepillen om haar hormonen te reguleren en daardoor de haargroei te verminderen. Ze heeft ze ook operatief laten verwijderen. In de geschiedenis van de medische wereld zijn er slechts vijf van dergelijke gevallen bekend.

Foto: All Thats Interesting