fbpx
Abdoelgafoer: Deze regering investeert in jongeren

Het bauxietstadje Moengo in het district Marowijne is een sportaccommodatie rijker geworden. Op donderdag 16 april jongstleden werd de vijfde kunstgrasveld in een reeks van 14 kunstgrasvelden opgeleverd.

Faizal Abdoelgafoer voorzitter van de Taskforce van het ministerie van sport en jeugdzaken, die belast is met het uitvoeren van deze projecten gaf aan heel blij te zijn in Moengo te staan om dit werk op te leveren.

In opdracht van de president is de taskforce naar de districten getrokken . Hij merkte op dat deze regering investeert in jongeren. En een van de eerste dingen waaraan dat te merken is, is het opnieuw in leven roepen van het ministerie van Sport en jeugdzaken.

Dit beleid van de president moet voortgezet worden geeft Faizal aan. Hij bedankte ook staatsolie voor het sportfonds die deze projecten financiert . Met het oog op 25 mei zei hij dat de mensen hun analyse moeten maken op basis van de handelingen die zij hebben zien gebeuren vanaf 2010. Ook moeten zij letten wie de genen zijn die ‘e seti jonguwan tori’.

Clyde Sengwai aspirant DNA- kandidaat van Marowijne feliciteerde Marowijne met het historisch moment en vroeg voor nog 5 jaar voor deze regering zodat ook andere projecten die op de agenda staan uitgevoerd kunnen worden.

Jeugdparlementariër Bado van Marowijne zei een heel goed gevoel te krijgen bij het opmerken dat deze regering zich druk maakt met de ontspanning van jongeren. Hij zei dat zij als jongeren daden willen zien, ook hij feliciteerde de jongeren met deze mijlpaal. Bado eindigde door aan te geven dat er op hoog niveau gesport zal worden in Marowijne.

Collega Jeugdparlementariër Orveo Djoe zei dat de jongeren al deden aan sport maar de ‘push’ er ontbrak. Hij gelooft dat door deze kunstgrasveld de ‘push’ wel is gekomen. Ook Nicolaas Prisiri van Baasa was aanwezig.

Dillip Sardjoe, coördinator van de NDP in Marowijne, zei dat de sporters van Marowijne ‘e tjar gowtu uit grontapu kon na Sranan en de president erkent dat’. Sardjoe gaf ook aan dat NDP ‘e bouw a no e broko. No wan tra man no e kome, maar NDP e kome’.

De verscheidene sprekers benadrukten allemaal het belang van onderhoud van het veld voor duurzaam gebruik.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…