fbpx

Aartsbisdom Los Angeles keert 8 miljoen uit aan misbruikslachtoffer

Redactie GFC Nieuws — Het aartsbisdom van Los Angeles betaalt 8 miljoen dollar schadevergoeding aan een tiener die seksueel was misbruikt door een sportleraar. Het bisdom had de man in dienst gehouden op een katholieke meisjesschool, hoewel hij vaker minderjarigen had misbruikt.

Het aartsbisdom heeft de afgelopen 15 jaar meer dan 740 miljoen dollar aan schikkingen voor seksueel misbruik uitgekeerd. Het bisdom erkent met deze regeling dat “ernstige schade was aangericht aan het leven van het slachtoffer. We hopen dat de regeling haar zal toestaan te genezen en vooruitgang te boeken met haar opleiding en levensdoelen.”

Sportleraar Juan Ivan Barajas begon het meisje, een leerlinge van de San Gabriel Mission High School in Californië, te misbruiken toen zij 15 was.

Nadat zijn vrouw het misbruik ontdekte, ontvoerde hij het meisje en vluchtte met haar naar Las Vegas. De politie arresteerde hem vijf dagen later.

Barajas (38) bekende schuld en kreeg zes jaar gevangenisstraf. Het aartsbisdom ondernam geen actie ondanks herhaalde klachten van wangedrag door Barajas waarbij andere studenten van de meisjesschool betrokken waren.