fbpx

Aarde is plat — kijk maar naar Pac-Man!

2500 jaar nadat Pythagoras beredeneerde dat de aarde rond is, presenteerden meer dan 200 naysayers de volgens hen wetenschappelijke ‘bewijzen’ dat de aarde een soort pannenkoek is.

De globe-ontkenners waren afgelopen weekend bijeen voor de allereerste Britse Flat Earth Convention in Birmingham.

 

Gastsprekers leverden bewijs na bewijs dat de aarde zo plat als een dubbeltje is.

David Marsh, in het dagelijkse leven manager bij de Britse Gezondheidsdienst, legde uit dat zelfs de zwaartekracht niet bestaat: “De enige echte kracht in de natuur is elektromagnetisme”, betoogde hij.

Okay: als de aarde plat is, waarom vallen schepen aan het eind van de wereld er dan niet af? Stomme vraag, schamperen flat earthers.

 

Iedereen weet immers dat dit komt door het ‘Pac-Man effect’, doceerde expert Darren Nesbit.

BEKIJK OOK
Studente dood nadat uitgedroogde palmboom op haar terechtkwam

Wanneer een lichaam de rand van de horizon bereikt, worden zij simpel geteleporteerd naar het andere eind van de aarde – net zoals Pac-Man, wanneer hij de rand van je beeldscherm heeft bereikt.

Conferentie-organisator Gary John Heather denkt dat mensen eindelijk “wakker worden”.

“We zien een explosie van interesse in vlakke-aardetheorieën en toenemend wantrouwen jegens regeringen. Het is gewoon geweldig om contact te maken met mensen en de experimenten uit te voeren en jezelf opnieuw te bewijzen dat de aarde plat is.

We zeggen niet dat we alle antwoorden hebben, maar iedereen hier is verenigd door de wetenschap dat de aarde geen globe is.”