fbpx

Aanvulling Korps Honorair Consuls

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft het benoemingsbrevet overhandigd aan twee nieuwe Honorair Consuls (HC’s).
Met deze aanvulling hebben 31 landen een Honorair Consul in Suriname aangesteld. Het voordeel van het aanstellen van Honorair Consuls is, dat zij kunnen bijdragen aan het versterken van de bilaterale betrekkingen tussen landen.
Over het algemeen wordt een Honorair Consul door een land benoemd in een ander land, vanwege het diplomatiek-politiek en economisch belang, terwijl de kosten voor andersoortige vertegenwoordiging hiermede kunnen worden gedrukt.
Ellison Nooitmeer- Fraenk is door Zweden voorgedragen als de Honorair Consul in Suriname en dhr. Kurt van Essen is voorgedragen door de Bondsrepubliek Duitsland.
De minister feliciteerde beide HC’s en benadrukte dat de relaties met de respectieve landen moet worden geïntensiveerd. Ook moet er bekeken worden wat de wederzijdse voordelen kunnen zijn voor beide landen op het gebied van cultuur, het bedrijfsleven en de industriёle ontwikkeling.
De wederzijdse belangen op het consulaire en diplomatieke vlak zal ook door de HC’s moeten worden behartigd.
Minister Ramdin drukte hen op het hart om als Honorair Consul actief te zijn in relatie met het ministerie.
De nieuwe vertegenwoordigers hebben beiden aangegeven zich te zullen inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de samenwerkingsrelaties.

BEKIJK OOK
Kamerleden verrast over invloed koloniale verleden op Surinaams onderwijs