Aanvraag E-visum en E-toeristenkaart alleen online verkrijgbaar

GFC NIEUWS- Er zijn geen consulaire diensten van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BiZa) meer op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.
Ingaande 1 januari is Buza volledig overgestapt naar het online aanvragen van visa en toeristenkaart.
Reizigers naar Suriname kunnen alleen via de web–applicatie de E-visum en E-toeristenkaart aanvragen.
Op 29 april 2019 had de launch van de E-visum of E-toeristenkaart Applicatie in Suriname plaatsgevonden. Ondanks dit bestond de mogelijkheid nog een toeristenkaart aan te schaffen op de luchthaven in Suriname, wat nu niet meer mogelijk is.
Dina Pinas-Westfa, waarnemend onderdirecteur van Consulaire Zaken en Personen Verkeer van BuZa, doet een beroep op reizigers om met een E-visum of E-toeristenkaart te reizen om ongerief te voorkomen.
De toeristenkaart, die in 2011 is geïmplementeerd, wordt in 52 landen gebruikt waaronder Suriname. Met deze kaart, welke is te vergelijken als een visumtype, geeft de reiziger toegang tot een verblijfsperiode van maximaal 90 dagen in Suriname.
Reizigers kunnen via de website VFS Global de aanvraag doen voor een E-visum en E-toeristenkaart, die volledig en correct dient te zijn. De afhandeling van de aanvraag duurt maximaal drie (3) werkdagen.
De website biedt ook informatie over de aanvraagprocedures in verschillende talen en wel Nederlands, Engels, Spaans en Portugees.
Bij spoedgevallen, zoals overlijden en ernstige ziekte zal de aanvrager zich moeten wenden tot de Surinaamse vertegenwoordiging in het buitenland.
De aanvrager kan ook mailen naar [email protected] of [email protected]

Overige berichten