fbpx
Aantal positieven blijft stijgende lijn vertonen

GFC NIEUWS- Het aantal met Covid-19 positief geteste personen blijft een stijgende lijn vertonen.

“Vanaf 2 juli zien we dat het aan het toenemen is en het blijft maar toenemen,” zei epidemioloog Radjesh Ori tijdens de persconferentie van het Outbreak Managementteam. Hij presenteerde de cijfers aan de hand van een epidemiologische curve die een betere weergave geeft van het aantal gevallen per dag. Volgens hem wordt hier uitgegaan van het moment waarop klachten zijn opgetreden.

“Een epicurve geeft een betere weergave van het aantal cases per dag, omdat we horen soms dat er zoveel positieven en dan zijn het dichtbij de 100, maar die cases zijn soms van twee dagen, soms van een dag, maar we kijken altijd naar vanaf wanneer de klachten zijn opgetreden,” aldus de epidemioloog, die erbij benadrukt dat de epicurve een beter beeld geeft van het aantal per dag.

Op basis van de incidentiecijfers van 24 tot 30 juli blijkt het aantal gevallen het hoogst in Sipaliwini, namelijk dichtbij de 25 per 10000 personen. Het zuidelijk gelegen district wordt hierin gevolgd door Paramaribo en Wanica.

Aan de hand van spotmap, waarop de harden worden aangegeven, liet Ori zien dat Covid-19 nu haast overal aanwezig is en zeer voornamelijk in Paramaribo en het noorden van Wanica. De epidemioloog zegt echter nadrukkelijk dat het virus bijna overal is. Volgens hem wordt nu al van community transmission gesproken, maar in die zin dat we nog in code rood zijn omdat het nog beheersbaar is.

Waarom Covid-19 nog beheersbaar is, aldus Ori, omdat wij nog steeds alle positieven kunnen isoleren en nog aan contact tracing kunnen doen. Hij waarschuwt echter dat alles zijn grenzen heeft. “We gaan tot een bepaald maximum patiënten kunnen isoleren en contact tracing kunnen doen, maar als het zo doorgaat, ga je op gegeven moment niet iedereen kunnen bellen om te vragen wie de contacten zijn, want het wordt steeds meer.”

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.