Aantal personen slachtoffer telefonische oplichting


De afdeling Fraude is de afgelopen periode geconfronteerd met een aantal gevallen, waarbij benadeelden aangifte van oplichting hebben gedaan tegen een onbekende man.

Volgens verklaring van de aangevers stelde deze man ze telefonisch in kennis dat hun rijbewijs, grondbeschikking of hun vuurwapenvergunning reeds klaar was en dat zij de stukken bij hem konden afhalen.

Gelijk na die mededeling vroeg hij de aangevers om geld, consumptiegoederen of om beltegoed voor hem te sturen met een taxi.

Zo heeft deze oplichter personen in de districten Paramaribo en Wanica beet kunnen nemen. Deze stuurden geld, het beltegoed en of de goederen met een taxichauffeur naar de door de oplichter opgegeven locatie. Die taxichauffeurs worden daar opgewacht door een onbekende man aan wie zij het geld of andere spullen afgeven.

Het vermoeden bestaat dat deze crimineel meerdere personen heeft opgelicht. Benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude op het telefoonnummer 444543 voor het doen van aangifte.

Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan om alle informatie die kan leiden tot het aanhouden van deze oplichter door te spelen aan de afdeling Fraude, het dichtstbijzijnde politiebureau, de Command center op het nummer115 of de gratis tip lijn 179.(GFC)

Overige berichten