fbpx
Aantal groepen ontvangt al Covid-steun

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft bij monde van directeur Angela Salmo een overzicht gegeven van wat er is besteed uit het Covid-19 Noodfonds.

Tijdens de reguliere COVID-19 persconferentie liet het ministerie weten dat AOV, AKB, FBMMEB (Financiële Bijdrage aan mensen met een beperking), FBZWHH (Financiële Bijdrage aan sociaal zwakke huishoudens) en exploitatie naar Sipaliwini reeds zijn overgemaakt op de rekening van het ministerie, waarbij een deel al is uitbetaald.

Verder is de heffingskorting voor de ambtenaren al uitbetaald. Kinderbijslag wordt naar keus voor de ambtenaar overgemaakt (maandelijks, kwartaal, halfjaarlijks, jaarlijks).

Van de groep medewerkers van legale crèches en peuterscholen zijn 45 van de 82 reeds uitbetaald. Kindertehuizen: 22 van de 37 uitbetaald. Stichtingen: 2 van de 11 uitbetaald. Werklozen of zij met een verminderd inkomen: ruim 300 personen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…