fbpx
Aantal ‘genezen verklaarde’ Covid-19-patiënten officieel nog niet bijgewerkt

GFC NIEUWS- Het aantal personen dat ‘genezen is verklaard’ is nog niet officieel bijgewerkt op covid.sr.

Het aantal staat nog altijd op 9, terwijl infectioloog Stephen Vreden vrijdag liet optekenen dat er op die dag 17 personen die in Residence Inn waren afgezonderd, naar huis mochten. Op de Covid-website zou volgens hem de teller van het aantal genezen personen nog worden bijgewerkt.

Waar voorheen Covid-19-besmette personen pas na twee negatieve testen naar huis werden gestuurd, wordt dat nu anders aangepakt. Het ontslagbeleid bij deze patiënten is herzien, zegt Vreden.

Volgens recente inzichten is het besmettelijk zijn van een geïnfecteerde voor anderen niet eindeloos en niet per se gekoppeld is aan het wel of niet hebben van een positieve swab. Maar niet eenieder is het hiermee eens. Volgens informatie zou het team van Volksgezondheid niet hierachter staan.

Vreden legde vrijdag uit dat de swab niet het hele virus aantoont, maar deeltjes daarvan in de keel of neus. Die deeltjes kunnen nog lang in de keel van de persoon voorkomen maar het virus zelf niet.

Eenmaal een persoon is hersteld, komt het coronavirus doorgaans niet meer voor in het lichaam van zo iemand. “We zitten aan de veilige kant als wij rekenen vanaf de eerste dag dat de persoon ziekteverschijnselen vertoont tot en met veertien dagen daarna. Dat is het tijdstip waar je veilig kunt aannemen dat zo iemand geen virus meer uitscheidt en dus niet meer besmettelijk is voor anderen, ongeacht of de swab op dat moment positief is”, aldus Vreden.

Afgesproken is dat zodra de mensen naar huis mogen, ze nog 5-7 dagen hersteltijd krijgen alvorens weer normaal aan de slag te kunnen.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…