fbpx
Aantal doden in Suriname door COVID valt reuze mee dus geen paniek meer zaaien

INGEZONDEN- Het aantal doden in Suriname door COVID valt ontzettend mee. Ook zijn er voldoende aanwijzingen dat de IC- plekken in de ziekenhuizen niet overbelast raken door coronapatiënten.

Bij de meesten heeft de ziekte een mild verloop. Anderen die besmet zijn weten dat niet eens, ze zijn asymptomatisch. Is het dan nog nodig om steeds het volk in paniek te brengen en allerlei maatregelen te treffen die een erg ontwrichtende werking hebben op onze toch al extreem fragiele economie?

Het is zonneklaar: het percentage doden in ons land na besmetting met het coronavirus is volgens mijn berekening erg laag. Uiteraard is elke dode te betreuren en eentje te veel. Het zijn daarenboven meestal dikke mensen, bejaarden, diabetici en personen met een verhoogde bloeddruk die meestal het leven laten of ernstige klachten ontwikkelen.

Zou het niet verstandig zijn indien wij de maatregelen beter gaan differentiëren? Ik denk van wel.

Het zijn de kwetsbare mensen die groot gevaar lopen en die moeten beter worden beschermd. Zij dienen zich af te zonderen van diegenen die hen zouden kunnen besmetten.

Het lijkt me tijd voor een gerichtere aanpak die minder schade toebrengt aan de economie en levenskwaliteit van vele risicoarme Surinamers.

J. Kerto 

Meer nieuws

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.