fbpx

Aantal doden in Suriname door COVID valt reuze mee dus geen paniek meer zaaien

INGEZONDEN- Het aantal doden in Suriname door COVID valt ontzettend mee. Ook zijn er voldoende aanwijzingen dat de IC- plekken in de ziekenhuizen niet overbelast raken door coronapatiënten.

Bij de meesten heeft de ziekte een mild verloop. Anderen die besmet zijn weten dat niet eens, ze zijn asymptomatisch. Is het dan nog nodig om steeds het volk in paniek te brengen en allerlei maatregelen te treffen die een erg ontwrichtende werking hebben op onze toch al extreem fragiele economie?

Het is zonneklaar: het percentage doden in ons land na besmetting met het coronavirus is volgens mijn berekening erg laag. Uiteraard is elke dode te betreuren en eentje te veel. Het zijn daarenboven meestal dikke mensen, bejaarden, diabetici en personen met een verhoogde bloeddruk die meestal het leven laten of ernstige klachten ontwikkelen.

BEKIJK OOK
Sluizen en pompgemalen centraal in Japanse ondersteuning tegen wateroverlast

Zou het niet verstandig zijn indien wij de maatregelen beter gaan differentiëren? Ik denk van wel.

Het zijn de kwetsbare mensen die groot gevaar lopen en die moeten beter worden beschermd. Zij dienen zich af te zonderen van diegenen die hen zouden kunnen besmetten.

Het lijkt me tijd voor een gerichtere aanpak die minder schade toebrengt aan de economie en levenskwaliteit van vele risicoarme Surinamers.

J. Kerto