fbpx
Aantal Covid-doden naar 23

GFC NIEUWS- Het aantal Covid-doden is gegaan naar 23, nadat 2 personen met ernstige ziekteverschijnselen, binnen werden gebracht bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Volgens diverse bronnen gaat het om personen boven de 60 jaar die al enige tijd ziek rondliepen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft nog geen officiële mededelingen gedaan.

Epidemioloog Ingrid Krishnadath gaf dinsdag aan dat aangenomen mag worden dat het aantal besmette gevallen om de vijf dagen meer wordt. “Hetgeen wilt zeggen dat de epidemie aan het groeien is in Suriname. We moeten eigenlijk kijken wat wij daaraan moeten doen.”

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei woensdag dat de regering deze kwestie zeer serieus neemt. Er zijn enkele uitdagingen bij de aanpak van deze problematiek. Verder is er ook een dreigende epidemie in met name Paramaribo en delen van Wanica. Ook het oosten baart de regering veel zorgen, zei de minister. De situatie op de goudvelden geven ook geen rooskleurig beeld.

De maatregelen zoals door de vorige regering waren aangekondigd blijven vooralsnog van kracht.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…