fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Aantal Covid-19-positieven in MMC alarmerend

GFC NIEUWS- Het aantal Covid-19 positieve personen in het Mungra Medisch Centrum Nickerie (MMC) welke tot gisteren op 13 stond, is alarmerend.
Ook het aantal personen in quarantaine en nog de hoeveelheid burgers vanuit Apoera die worden opgespoord, baart het Covid Coördinatie Team Nickerie grote zorgen.
Districtscommissaris Senrita Gobardhan, die tevens voorzitter is van het team, deed deze onthullingen gisteren tijdens een ontmoeting met de pers. Bij deze meeting waar ook de leden Radha Ramjattan en Bestuursopzichter Saskia Gray van CoCoNi aanwezig waren, werd de bezorgdheid om de situatie niet onder stoelen of banken geschoven.
Het illegaal personenverkeer van het dorp Apoera in Sipaliwini naar Nickerie, is volgens het team een vermoedelijke oorzaak van het stijgende aantal Covid-positieven. Er worden vermoedelijk allerlei wegen gebruikt om ons district vanuit het Kabalebogebied binnen te dringen.
Om de stroom van mensen uit dit risicogebied het hoofd te kunnen bieden, zullen er strengere maatregelen worden getroffen. Dit liet het team aan de lokale pers doorschemeren.
Op de gemeenschap wordt ook het beroep gedaan om alle verdachte gevallen door te geven aan het team, het BOG of de politie van hun ressort.

OOK INTERESSANT
Twee vrouwen op JAP Luchthaven gepakt met cocaïne