fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Aantal coronabesmettingen in Suriname kan veel hoger liggen

INGEZONDEN- Het aantal personen in Suriname dat al besmet is geraakt met het dodelijke coronavirus ligt waarschijnlijk veel hoger.

Ik waag het ernstig te betwijfelen of de cijfers die wij nu hebben wel kloppen met de werkelijkheid. Het is bekend dat er in Suriname relatief erg weinig wordt getest. Vermoedelijk pas wanneer er een verdacht geval binnenkomt, gebeurt dat in een veel later stadium. Hierdoor zou er een geflatteerde indruk kunnen ontstaan.

Feit is dat gemiddeld 1 op de 10 mensen die in Suriname zijn getest, een positieve uitslag krijgen. Hoeveel zouden positief op het virus getest zijn indien er 2000 testen waren uitgevoerd? Hoeveel mensen sterven er  de laatste weken in ons land door onduidelijke niet vooraf gediagnosticeerde of onduidelijke klachten?

Hoeveel mensen hebben de afgelopen periode lak gehad aan alle coronaregels door met honderden opgepakt in de winkels te gaan shoppen of mee te doen aan drukbezochte politieke nonsensactiviteiten?

Wij weten dat er in landen waar men meer ervaring heeft met uitbraken van dodelijke virussen, zoals in Zuid- Korea en Singapore, veel meer wordt getest.

OOK INTERESSANT
Drie buitenlandse vrouwen ontsnapt uit handen mensenhandelaars in Suriname

In Zuid- Korea hebben de autoriteiten zelfs middels roadblocks voorbijgaande automobilisten onderworpen aan een coronatest. Zo kon het land een veel beter inzicht krijgen in het daadwerkelijke  aantal besmettingen en daar bovenop ook nog direct ingrijpen door besmette mensen acuut in quarantaine te plaatsen.

Het is daarom erg storend om domme reacties van mensen op sociale media te lezen die beweren dat het in Suriname allemaal wel meevalt en dat er geen paniek moet worden gezaaid. De situatie kan heel snel explosief veranderen wanneer mensen laks worden en denken dat het allemaal wel meevalt.

Het is de laksheid van deze onwetende vaak onderontwikkelde groep die kan zorgen voor een desastreuze uitbraak van het coronavirus in ons land.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.