fbpx
Aantal coronabesmettingen in Suriname kan veel hoger liggen

INGEZONDEN- Het aantal personen in Suriname dat al besmet is geraakt met het dodelijke coronavirus ligt waarschijnlijk veel hoger.

Ik waag het ernstig te betwijfelen of de cijfers die wij nu hebben wel kloppen met de werkelijkheid. Het is bekend dat er in Suriname relatief erg weinig wordt getest. Vermoedelijk pas wanneer er een verdacht geval binnenkomt, gebeurt dat in een veel later stadium. Hierdoor zou er een geflatteerde indruk kunnen ontstaan.

Feit is dat gemiddeld 1 op de 10 mensen die in Suriname zijn getest, een positieve uitslag krijgen. Hoeveel zouden positief op het virus getest zijn indien er 2000 testen waren uitgevoerd? Hoeveel mensen sterven er  de laatste weken in ons land door onduidelijke niet vooraf gediagnosticeerde of onduidelijke klachten?

Hoeveel mensen hebben de afgelopen periode lak gehad aan alle coronaregels door met honderden opgepakt in de winkels te gaan shoppen of mee te doen aan drukbezochte politieke nonsensactiviteiten?

Wij weten dat er in landen waar men meer ervaring heeft met uitbraken van dodelijke virussen, zoals in Zuid- Korea en Singapore, veel meer wordt getest.

In Zuid- Korea hebben de autoriteiten zelfs middels roadblocks voorbijgaande automobilisten onderworpen aan een coronatest. Zo kon het land een veel beter inzicht krijgen in het daadwerkelijke  aantal besmettingen en daar bovenop ook nog direct ingrijpen door besmette mensen acuut in quarantaine te plaatsen.

Het is daarom erg storend om domme reacties van mensen op sociale media te lezen die beweren dat het in Suriname allemaal wel meevalt en dat er geen paniek moet worden gezaaid. De situatie kan heel snel explosief veranderen wanneer mensen laks worden en denken dat het allemaal wel meevalt.

Het is de laksheid van deze onwetende vaak onderontwikkelde groep die kan zorgen voor een desastreuze uitbraak van het coronavirus in ons land.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

 

 

 

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).