fbpx
Aantal besmettingen bij Rosebel Goldmines passeert de 20

GFC NIEUWS- Het aantal besmettingen bij multinational Rosebel Goldmines is de 20 gepasseerd. het aantal besmette werknemers bedroeg maandagavond 21.

135 arbeiders van het goudbedrijf zijn in quarantaine.

“Bij Rosebel Goldmines is een groot cluster ontdekt, maar de situatie is onder controle”, zegt epidemioloog Ingrid Krishnadath, die maandag een presentatie gaf over de resultaten van de totale lockdown.

In Suriname zijn er vanaf 13 maart 319 personen positief getest op Covid-19. Er zijn nu 179 actieve gevallen en 385 personen in quarantaine. Het aantal genezen verklaarde personen is 132.

2298 personen zijn in totaal getest, waarvan dus 319 positief zijn getest op het coronavirus.

Als er geen maatregelen getroffen waren, zouden wij volgens Krishnadath binnen 80 dagen meer dan 1.000 gevallen hebben gehad.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…