Aanscherping Covid-maatregelen, mogelijk verscherping lockdown

GFC NIEUWSREDACTIE- De Covid-19-maatregelen zullen deze week worden verscherpt.

De resultaten van testen die op 24 maart zijn gestuurd, zijn zorgwekkend. Naast de verschillende varianten, is geconstateerd dat de drie voornaamste Variants of concern, namelijk de P1 (de Manaus variant), de B 1.1.7 (de Britse variant) en de B 1.351 (Zuid-Afrikaanse variant) hier circuleren.

De eerste positieven van de P1 variant en de B 1.1.7 variant hebben rond 15 februari voor het eerst klachten vertoond en de eerste positieven van de B 1.351 rond 15 maart. Dit houdt in dat er al enige tijd voorbij is gegaan en de nodige voorzichtigheid geboden is.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zuid- Afrikaanse virusvariant in Suriname baart zorgen, gevaccineerden ook niet beschermd

De maatregelen die men zelf in de hand heeft, zoals MoHanA moeten nu meer dan ooit in acht worden genomen. De overheid volgt de ontwikkelingen van de Covid-19-pandemie op de voet en zal zich blijven inzetten om de gevolgen hiervan in Suriname zoveel mogelijk te beperken. De maatregelen van overheidszijde zullen daarom binnenkort worden aangescherpt.

Gezien de internationale ontwikkelingen en het voorkomen van verschillende varianten van het coronavirus, is het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg begonnen met een specifieke surveillance hiervoor. Er worden regelmatig samples verzameld om op te sturen naar het buitenland, waar men kan onderzoeken welke varianten hier rouleren.

De batch met samples is op 24 maart gestuurd van de periode begin februari tot eind maart naar het RIVM in Nederland, waar de analyse kosteloos is uitgevoerd.

Overige berichten