fbpx

Aanpassing Nationale Standaard “Boekingsagenten en Touroperators”

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft onlangs een aanvang gemaakt met het standaardisatieproces voor het reviseren van de Nationale Standaard “Boekingsagenten en Touroperators”. Deze standaard is enkele jaren terug reeds als Nationale Standaard vastgesteld.

Standaarden zijn echter niet statisch en dienen conform de Standaarden wet tenminste eens in de vijf jaren en/of even zoveel keren daarvoor als noodzakelijk gereviseerd te worden.

Conform deze Standaardenwet is er een verzoek ingediend voor het reviseren van voornoemde Standaard, waarvan de officiële installatie van de Technische Commissie (TC) die zich hierover zal buigen op donderdag 26 juli 2018 plaats vond.

Deze Technische Commissie bestaat uit deskundigen die over voldoende kennis en ervaring beschikken op het gebied van Toerisme. De commissie vormt een weerspiegeling van deskundigen uit alle stakeholdersgroepen, zoals vertegenwoordigers van: DC Nickerie, Stichting Natuurbehoud Suriname (STINASU), Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA), Stichting Lodgehouders Boven Suriname Foundation en verscheidene touroperators.

BEKIJK OOK  Bromfietsdief na waarschuwingsschoten politie in rug geschoten

De Technische Commissie zal zich in de komende periode wijden aan het reviseren van de Nationale Standaard “Boekingsagenten en Touroperators”. De commissie zal deze standaard kritisch doornemen en nagaan als deze nog van toepassing is op de huidige situatie in Suriname. Waar nodig zullen er correcties of aanvullingen gepleegd worden, waarna de draft Nationale Standaard voor Public Comment naar diverse stakeholders zal worden verzonden.

Het eindresultaat van dit proces is het vaststellen van de 2de editie van de Nationale Standaard “Boekingsagenten en Touroperators”.(GFC)