fbpx
Aanpassing Belastingdienst tijdens Covid-19-crisis

GFC NIEUWS- Ook de Belastingdienst is genoodzaakt zich aan te passen aan de gevolgen van de wereldwijde Covid-19-pandemie. In dat kader zijn al haar kantoren met uitzondering van de douane gesloten.

Hoofd Aanslagregeling bij de Belastingdienst Ashokkumar Ramautar zegt dat het inklaren van noodzakelijke goederen een van de kerntaken is van de douane. “We kunnen niet zonder meer die dienstverlening aan de samenleving stopzetten,” aldus Ramautar.

De douane blijft daarom dienstbaar aan het publiek en zal haar werkzaamheden blijven verrichten volgens het geldend dienstrooster.

Belastingdienst directeur Armand Zunder zei eerder dat de Belastingdienst tijdens deze pandemie heel flexibel zal zijn met betrekking tot degenen die gebruik willen maken van de Belastingdienst om hun belastingplicht te voldoen.

Ook de Belastingdienst is genoodzaakt zich aan te passen aan de Covid-19-maatregelen, alhoewel belastingen fundamenteel zijn voor de ontwikkeling van de economie. Daarom zegt Zunder, dat alhoewel belastingen nodig zijn voor het financieren van de overheidsuitgaven, de dienst tijdens de Covid-19-pandemie minder scherp zal reageren naar de belastingbetalers. Dit houdt in dat indien de aangifte van Loon, Omzet of Inkomstenbelasting
op een later tijdstip dan wettelijk verplicht plaatsvindt, er geen rente of boeterente in rekening wordt gebracht.

Hoewel de kantoren van de Belastingdienst voor overige diensten gesloten zijn, kunnen documenten zoveel als mogelijk per mail opgestuurd worden.

 Voor de Directe Belastingen is dat: [email protected]
 Voor de Indirecte Belastingen: [email protected]
 Voor het downloadend van overige documenten gaat u naar www.belastingdienst.sr.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.