fbpx

Aanpassing Belastingdienst tijdens Covid-19-crisis

GFC NIEUWS- Ook de Belastingdienst is genoodzaakt zich aan te passen aan de gevolgen van de wereldwijde Covid-19-pandemie. In dat kader zijn al haar kantoren met uitzondering van de douane gesloten.
Hoofd Aanslagregeling bij de Belastingdienst Ashokkumar Ramautar zegt dat het inklaren van noodzakelijke goederen een van de kerntaken is van de douane. “We kunnen niet zonder meer die dienstverlening aan de samenleving stopzetten,” aldus Ramautar.
De douane blijft daarom dienstbaar aan het publiek en zal haar werkzaamheden blijven verrichten volgens het geldend dienstrooster.
Belastingdienst directeur Armand Zunder zei eerder dat de Belastingdienst tijdens deze pandemie heel flexibel zal zijn met betrekking tot degenen die gebruik willen maken van de Belastingdienst om hun belastingplicht te voldoen.
Ook de Belastingdienst is genoodzaakt zich aan te passen aan de Covid-19-maatregelen, alhoewel belastingen fundamenteel zijn voor de ontwikkeling van de economie. Daarom zegt Zunder, dat alhoewel belastingen nodig zijn voor het financieren van de overheidsuitgaven, de dienst tijdens de Covid-19-pandemie minder scherp zal reageren naar de belastingbetalers. Dit houdt in dat indien de aangifte van Loon, Omzet of Inkomstenbelasting
op een later tijdstip dan wettelijk verplicht plaatsvindt, er geen rente of boeterente in rekening wordt gebracht.
Hoewel de kantoren van de Belastingdienst voor overige diensten gesloten zijn, kunnen documenten zoveel als mogelijk per mail opgestuurd worden.
 Voor de Directe Belastingen is dat: [email protected]
 Voor de Indirecte Belastingen: [email protected]
 Voor het downloadend van overige documenten gaat u naar www.belastingdienst.sr.

BEKIJK OOK
Politie Flora houdt monteur aan voor verduistering voertuig